STRAVA: DARRERS ENTRENAMENTS I CURSES

STRAVA: RESUM DEL CLUB

1 de maig 2014

La Mar de Corredors a la Vila Trail 2014

El passat diumenge 27 d'abril vaig córrer la Vila Trail 2014, a Vilassar de Dalt. És la segona edició d'aquesta (segons la organització) mítica cursa de trail. Bé, deixant de banda aquesta grandiloqüència, és cert que la cursa és molt bona, i es nota en el fet que tot i ser la segona edició els 500 dorsals es van esgotar en un parell de dies.
Es tracta d'una mitja marató trail, amb un desnivell acumulat positiu de 1.200 m i negatiu equivalent, amb sortida i arribada a la plaça de la Vila, i organitzada pel Club Fondistes de Vilassar de Dalt.

La cursa transcorre quasi totalment per corriols i camins de la zona.

Després dels primers 6 quilòmetres de tres fortes pujades, que et deixen esgotat, s'inicia un vertiginós descens per uns corriols molt tècnics, possiblement la part més emocionant de la cursa (fins als torrents de can Gurguí).

Altre cop tornem a pujar fins a la font de Sant Mateu. Aquest tram consta de quatre pujades molt fortes, passant per la roca del Diable fins arribar altre cop a la font de Sant Mateu i fer el descens pel "Vietnam".

Després dels primers dos terços de la cursa, amb fortes pujades  i baixades, la cursa es suavitza per la zona de Can Buquet, Roca d'en Toni, etcètera. I finalment un descens fins al poble.

L'arribada és molt espectacular, ja que es produeix a la plaça del poble (festa major), amb molt de públic, i un grup de timbalers fent un soroll eixordador.

En la següent imatge podem veure el perfil de la cursa, força exigent.

El meu resultat va ser molt satisfactori per mi, aconseguint un 34è lloc dels 500 inscrits i 485 finalitzats, amb un temps de 2 hores i 10 minuts.

Cal dir que no vaig ser l'únic representant de La Mar de Corredors. El veterà d'honor Ernesto Usieto estava en uns controls. No se si va aconseguir el seu objectiu de conversar amb tots i cada un dels corredors.

Abans de l'inici de la cursa es va guardar un emotiu minut de silenci per la mort de Tito Vilanova dos dies abans.