STRAVA: DARRERS ENTRENAMENTS I CURSES

STRAVA: RESUM DEL CLUB

29 de gen. 2013

RUTA DE VILASSAR DE MAR A ARENYS DE MAR PER LA SERRA DE MONTALT

Diumenge passat vam fer una tirada llarga des de Vilassar de Mar a Arenys de Mar passant per Can Bruguera (28,3Kms), seguint el GR-92 que creua el massís del Montalt per la part nord, un camí preciós de bosc sense parar que és un plaer per caminar, córrer o anar en bicicleta. Us ho recomano.
És difícil trobar en el Maresme un lloc més maco per gaudir de la Natura.

Aquí us podeu descarregar el track del recorregut:

Us deixo algunes fotos:

Sortim de Vilassar per l'antic Camí del Mig, que s'agafa a la rotonda de la sortida de l'autopista. Al pas del terme de Cabrera trobem nombrosos conreus que sortosament encara es conserven. Acaba de sortir el sol
 Els aspersors funcionant formen aquesta bonica imatge
Arribem a la Riera d'Argentona i seguim per la banda que toca a Mataró.
A l'arribar a l'alçada de la zona esportiva del Sorrall (piscina), creuem per un tub / tunel que creua sota la carretera.







Sortim del tunel, i ens trobem un culé observant la jugada


Després de seguir per carrers amunt cap a l'Hospital de Mataró, agafem el camí que puja des de les pistes d'atletisme, al costat del Tanatori de Mataró. Fa una bona pujada, i avancem algunes bicicletes.

Arribem ja propiament dalt la carena, a uns 380 m d'alçada, i continuem per GR-92 (indicacions cap a El Corredor). Pasem per davant del Restaurant Can Bruguera.
 
Entrem al bosc, que ja no deixarem en molts kilometres, fins arribar a Arenys de Munt. El camí és ondulat, va fent petites pujades i baixades però és molt entretingut.

Passem la cruïlla que porta a Port Balís, al nord de Llavaneres. Nosaltres seguim recte cap a la Creu de Rupit.
 
 Aquest és un camí força freqüentat per excursionistes que surten a fer caminades. Aquí ens vam trobar una colla de més de 20 caminants que feien un tomb pel Montalt.
Fa fresqueta (uns 7ºC) i no ens treiem la jaqueta. La temperatura és perfecte per córrer sense suar gaire i així no haver de beure gaire. Desde poc abans de Can Bruguera no vam trobar aigua, ja que la Font del Mal Pas estava aixuta, i vam haver de fer 16 kms sense "repostar".
 La Creu de Rupit, punt de parada obligatòria, sempre concurreguda per ciclistes. Aquesta vegada erem 4 Lamardecorredors: Jorge, Jordi, Albert i Marçal. Fem bona cara, oi?
El Jorge (en mig) és el darrer "fixatge" de la colla, i s'estrenava en una tirada llarga amb nosaltres. Proper objectiu: la Marató de Barcelona, caurà segur...
 Darrera foto, i cap avall. La primera vegada que vam fer aquesta ruta fa 4 anys això estava nevat i a -5ºC
 De baixada, a prop d'Arenys de Munt passem per sota d'aquesta mena de pont.
 El terra estava humit però en general no gaire enfangat. L'Albert aixeca els braços com si fos l'arribada a meta, però encara ens queden uns 6 kms.
 Arribem propiament a la Riera d'Arenys de Munt, força ampla, baixem a bon ritme.
 Arribem a Arenys de Munt, i una estelada ens rep a l'entrada del poble :-)

Es curiosa la Riera d'Areny de Munt, sense esfaltar, amb el terra, amb els cotxes, les terrasses amb gent malgrat el fred, encara no són les 11h però comença a haver ambient.
 Després de 2h45m i 28,3 kms arribem a l'estació d'Arenys de Mar. Esmorzem a la cafeteria, i en tren cap a casa. Un matí perfecte, entretingut, i per un terreny i paissatge molt agraït que fa que aparentment no estem gaire cansats

Autoretrat entrant al tren. 

Tant que ha costat arribar fins aqui, i en només 15 min tornem a ser a casa. Molt, xula la sortida, és la meva favorita. Espero que us hagi agradat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada