STRAVA: DARRERS ENTRENAMENTS I CURSES

STRAVA: RESUM DEL CLUB

11 de gen. 2010

10-GEN-2010: RUTA DE VILASSAR A ARENYS DE MAR, PASSANT PER DOS RIUS, CANYAMARS, POU DE GLAÇ, CREU DE RUPIT I ARENYS DE MUNT

Normalment quan anem a còrrer, el lloc de sortida i d'arribada acostuma a ser el mateix, Vilassar de Mar, la qual cosa limita el recorregut a uns 15-18 kms a la rodona com a màxim.
Però avui ens hem decidit a fer una ruta amb sortida de Vilassar i arribada a Arenys de Mar, seguint el camí que resegueix la Riera d'Argentona fins a Dos Rius (km 12,7), Canyamars (km 18), Pou de Glaç fins a la Creu de Rupit (km 23, punt més alt de l'itinerari), i després devallant cap a Arenys de Munt (km 28) i Arenys de Mar (km 31,6) seguint el camí que resegueix la Riera d'Arenys. En definitiva, un itinerari en forma semi-circular que segueix les 2 rieres més importants d'aquesta part del Maresme Central.

Podeu veure l'itinerari en el track que m'ha passat l'Antònio, gràcies el seu rellotge GPS Garmin Forerunner 305, una maravella!!!


Avui el dia fred,el més fred de l'any, sortim a 1ºC de Vilassar, però de seguida comencem a veure els bassals glaçats pel camí del Mig camí de la Riera d'Argentona. A prop de DosRius el fred era molt accentuat, l'avantatge és que el fang estava congelat i dur com una pedra, la qual cosa facilitava avançar.


Aviat arribem a DosRius, la font rajava poc però al menys rajava. Tots anàvem ben tapats.



Després hem continuat per la Riera fins a 3kms de Canyamars, i la resta per la carretera.

 Hem parat a la font que hi ha al costat de l'esglèsia, però estava glaçada i a penes rajava, així que hem hagut de comprar una ampolla en un bar per poder beure.

Després hem agafat el camí que surt al costat de la font, anomenat Camí del Pou de Glaç, que ens uns 4 min ens ha dut fins l'antic Pou de Glaç, una magnífica edificació que en la seva planta superior en els dies freds d'hivern com avui fabricava gel, que després es tallava i s'acumulava abaix al pou, a on es guardava per anar-lo consumint tot l'any. Quin enginy més ben pensat, i totalment ecològic.
 

 

El camí anava pujant suau enmig del bosc, la temperatura calculem al voltant de 4 o 5 ºsota zero, fins que a un 2 kms de la Creu de Rupit la pendent s'accentua, i comença a aparèixer la neu que va caure abans d'ahir, que encara es mantenia en alguns arbres. Estem per sobre de 300m. Amb el fred, les nostres respiracions fan un petit núbol de vaho.





 Després d'unes llaçades de forta pendent arribem a la Creu de Rupit. Pel camí ens ens creuat amb algunes bicicletes i quads.


La Creu de Rupit és una cruïlla important de camins: a la dreta, cap a Mataró per la Font del Malpàs i Can Bruguera, o cap a Dos Rius per Can Rimbles, passant pel lloc a on estan els Rucs del Corredor.


 

A l'esquerra cap a El Corredor, i endavant cap a Arenys de Munt.


Fem un parell de fotos a la neu (l'Andresito s'encarrega dels efectes especials), i seguim avall cap a Arenys de Munt.

 

El camí baixa ràpid, a prop del poble passem per un area de picnic (Verge de Lourdes, crec), i de seguida arribem a la riera, amb sorra, per on passen els cotxes. Bebem aigua a la font davant l'ajuntament.

 

 
Seguim els darres kms per la Carretera, i anem a parar al mar, al costat de l'estació.
Total, 31,6kms, i 2h58min aprox de temps real.
 
Després de prendre alguna cosa al bar de l'estació, agafem el tren que en 15 min ens duu a Vilassar.

 

 
Ha estat una jornada INOBLIDABLE!!!! Paisatge magnífic, gel, neu, fred, sol, mar, tren...
La repetirem, segur.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada