STRAVA: DARRERS ENTRENAMENTS I CURSES

STRAVA: RESUM DEL CLUB

4 de set. 2013

La Mar de Corredors a la Marató d'Estocolm 2013

El passat 1 de juny de 2013 vaig córrer la Marató d'Estocolm, una de les més reconegudes del circuit europeu, amb més de 20.000 corredors.
Com en totes les maratons de prestigi, uns dies abans es pot trobar una fira del corredor, amb una secció de merxandatge especial Asics-Marató Estocolm molt completa i atractiva.



La marató comença a les 12 del migdia del dissabte, amb una temperatura excel·lent per córrer, cosa que fa que des del primer minut els carrers estiguin plens de públic. La cursa fa dues voltes per les zones més cèntriques de la ciutat, i tot i no haver excessius punts d'animació, la quantitat de públic és espectacular. Una imatge espectacular de la sortida:



La cursa s'inicia a la zona d'Östermalm, una zona alta d'oficines, seus corporatives i imponents edificis d'habitatges. De seguida discorre pel Strändvagen, potser el millor punt de la cursa, al circular pel "passeig marítim" d'Estocolm. Les vistes són espectaculars, i la quantitat de gent animant des de les terrasses i bars és d'agrair.



Segueix pel Gamlastan, el nucli antic d'Estocolm, creuant el pont fins a Södermalm, el pitjor moment de la cursa. És un barri molt bonic, però la cursa discorre pel pitjor carrer de la zona (per no haver d'elevar la cota al ser un barri amb desnivells). Torna cap al centre per Kungsholmen passant pels punts turístics més importants (ajuntament i catedral), i torna al punt de sortida.
Es realitza una segona volta afegint un bucle pel Gärdet i el Djürgarden, punt en la cursa canvia de forma espectacular. Ens endinsem en parcs i pistes pel bosc, però sempre a cota zero.



El millor de la cursa és arribar al preciós estadi olímpic, amb un centenar d'anys d'història i un centenar de rècords mundials en atletisme.



En definitiva, una cursa molt divertida, amb un final espectacular a la pista de l'estadi.





 David Camacho



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada